Go to ...
RSS Feed

16 september 2021

Online uitzending kerstviering Rolde 2020

Onderaan deze pagina kunt u de online uitzending terugkijken.

𝓞𝓷𝓵𝓲𝓷𝓮 𝓾𝓲𝓽𝔃𝓮𝓷𝓭𝓲𝓷𝓰 𝓪𝓵𝓼 𝓪𝓵𝓽𝓮𝓻𝓷𝓪𝓽𝓲𝓮𝓿𝓮 𝓴𝓮𝓻𝓼𝓽𝓿𝓲𝓮𝓻𝓲𝓷𝓰 𝓲𝓷 𝓡𝓸𝓵𝓭𝓮:

Door corona kunnen er dit jaar in Rolde geen activiteiten rond kerst plaatsvinden. Een alternatief werd eerst gevonden in een kerstviering op de Grote Brink, maar door de aangescherpte regels kon ook dit niet doorgaan. Wat bleef er over? Een online uitzending op kerstavond!
In een online uitzending kan iedereen de alternatieve kerstviering vanuit de Jacobuskerk, Schaapskooi Balloërveld en op de Grote Brink in Rolde meebeleven. Muzikale medewerking wordt verleend door Klein Orkest Rolde en Arwolt Emmens op de boerhoorn van Boermarke Rolde. Martijje zingt twee kerstliederen en pianist Henk Lansink speelt samen met harpiste Rosanne Reitsema ‘Stille Nacht’. Het kerkorgel wordt bespeeld door Jaap Boersma. Janny Bruins (Streektaolvrijwilliger Huus van de Taol) schreef speciaal voor deze uitzending een Drents gedicht dat zij zelf zal voordragen. Kerstgedachten van dominee Jan Bos en (drone)beelden van Rolde en omgeving maken de uitzending compleet.

𝓟𝓻𝓮𝓶𝓲𝓮𝓻𝓮
Het programma, dat is gemaakt met hulp van een professioneel multimedia-team, gaat kerstavond 24 december 2020 om 19:00 uur online in première op het youtube-kanaal van de Rolderpost (link) en de website van Rolderpost.nl (link). Tot die tijd worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden via het twitter & facebook-account van de Rolderpost.

𝓥𝓪𝓷 𝓮𝓷 𝓿𝓸𝓸𝓻 𝓱𝓮𝓽 𝓭𝓸𝓻𝓹
Het is de bedoeling dat de online uitzending op kerstavond zorgt voor een kerstgevoel. Samen kijken (of later terugkijken) zorgt voor verbinding en saamhorigheid. Met dit initiatief probeert de Jacobuskerkgemeente in samenwerking met diverse Roldenaren kerst 2020 toch bijzonder te maken. Dat veel mensen dit een goed idee vinden, blijkt uit de (financiële) ondersteuning die onder meer verleend wordt door de gemeente Aa en Hunze, Stichting Rossing-Koops, de Rolderpost, Stichting Behoud Rolder Kerk, Impuls Aa en Hunze, OVVR Rolde en de Jacobuskerkgemeente zelf.