Go to ...
RSS Feed

13 april 2021

Online uitzending kerstviering Rolde 2020

Onderaan deze pagina kunt u de online uitzending terugkijken.

๐“ž๐“ท๐“ต๐“ฒ๐“ท๐“ฎ ๐“พ๐“ฒ๐“ฝ๐”ƒ๐“ฎ๐“ท๐“ญ๐“ฒ๐“ท๐“ฐ ๐“ช๐“ต๐“ผ ๐“ช๐“ต๐“ฝ๐“ฎ๐“ป๐“ท๐“ช๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ๐“ฟ๐“ฎ ๐“ด๐“ฎ๐“ป๐“ผ๐“ฝ๐“ฟ๐“ฒ๐“ฎ๐“ป๐“ฒ๐“ท๐“ฐ ๐“ฒ๐“ท ๐“ก๐“ธ๐“ต๐“ญ๐“ฎ:

Door corona kunnen er dit jaar in Rolde geen activiteiten rond kerst plaatsvinden. Een alternatief werd eerst gevonden in een kerstviering op de Grote Brink, maar door de aangescherpte regels kon ook dit niet doorgaan. Wat bleef er over? Een online uitzending op kerstavond!
In een online uitzending kan iedereen de alternatieve kerstviering vanuit de Jacobuskerk, Schaapskooi Balloรซrveld en op de Grote Brink in Rolde meebeleven. Muzikale medewerking wordt verleend door Klein Orkest Rolde en Arwolt Emmens op de boerhoorn van Boermarke Rolde. Martijje zingt twee kerstliederen en pianist Henk Lansink speelt samen met harpiste Rosanne Reitsema โ€˜Stille Nachtโ€™. Het kerkorgel wordt bespeeld door Jaap Boersma. Janny Bruins (Streektaolvrijwilliger Huus van de Taol) schreef speciaal voor deze uitzending een Drents gedicht dat zij zelf zal voordragen. Kerstgedachten van dominee Jan Bos en (drone)beelden van Rolde en omgeving maken de uitzending compleet.

๐“Ÿ๐“ป๐“ฎ๐“ถ๐“ฒ๐“ฎ๐“ป๐“ฎ
Het programma, dat is gemaakt met hulp van een professioneel multimedia-team, gaat kerstavond 24 december 2020 om 19:00 uur online in premiรจre op het youtube-kanaal van de Rolderpost (link) en de website van Rolderpost.nl (link). Tot die tijd worden geรฏnteresseerden op de hoogte gehouden via het twitter & facebook-account van de Rolderpost.

๐“ฅ๐“ช๐“ท ๐“ฎ๐“ท ๐“ฟ๐“ธ๐“ธ๐“ป ๐“ฑ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ญ๐“ธ๐“ป๐“น
Het is de bedoeling dat de online uitzending op kerstavond zorgt voor een kerstgevoel. Samen kijken (of later terugkijken) zorgt voor verbinding en saamhorigheid. Met dit initiatief probeert de Jacobuskerkgemeente in samenwerking met diverse Roldenaren kerst 2020 toch bijzonder te maken. Dat veel mensen dit een goed idee vinden, blijkt uit de (financiรซle) ondersteuning die onder meer verleend wordt door de gemeente Aa en Hunze, Stichting Rossing-Koops, de Rolderpost, Stichting Behoud Rolder Kerk, Impuls Aa en Hunze, OVVR Rolde en de Jacobuskerkgemeente zelf.